Kommunal utveckling, Tillväxt

Norsjö kommun

Norsjöbygden är en plats som andas framåtanda, drivkraft och utveckling mitt i Västerbottens inland, med närhet till både kust och fjäll.

Här bor du familjevänligt, bra och billigt, har tillgång till en rik fritid och bra skolor. Föreningslivet bjuder på ett brett utbud av aktiviteter och här möter du mängder av engagerade eldsjälar. Att bo och verka i Norsjöbygden ger dig möjligheten att ha ett utvecklande arbete samtidigt som du har tid och resurser över till familj, vänner och intressen. Vår vision är att tillsammans skapa världens bästa vardag. 

Kommunens arbete genomsyras av kommunens värdegrund där positivitet, professionalitet, engagemang och respektfullhet är ledorden.

Beskrivning

Det är mycket som händer i Norsjö kommun och i vår närmaste omvärld i form av Northvolts etablering i Skellefteå vilket gör att vi har unika möjligheter att utvecklas till ett hållbart samhälle som attraherar nyinflyttning och nyetablering på landsbygden. Norsjö kommun måste öka sin förmåga att utveckla och stötta kommersiell service på landsbygden vilket är avgörande om vi ska vara attraktiva för nya och befintliga medborgare.

Inom ramen för projektet - Samverka lokalt för bättre service i landsbygder- Norsjö, finansierat av Tillväxtverket och Norsjö kommun söker vi nu en projektledare med hjärtat i landsbygden.

Arbetsuppgifter

Projektet ska syfta till att stärka kommunens kapacitet att möta och samarbeta med lokala aktörer. 
Erfarenheter från genomförandet ska ge ökad förmåga hos kommuner att stötta lokal serviceutveckling, genom ny kunskap och arbetssätt samt ändamålsenliga rutiner med kontinuerlig intern förankring för långsiktighet.
När projektet avslutas ska kommunen uppleva en ökad förmåga att stötta lokal serviceutveckling.
Etablerade samarbeten har lagt grunden för och möjliggjort ett gemensamt framtagande av relevanta planer och utveckling av nödvändiga och önskvärda servicelösningar.

Projektets aktiviteter.
Skapa mötesplatser för dialog mellan näringsidkare inom kommersiell service i servicenoden 
Bastuträsk, Pärlbandsbyarna och kommunens verksamheter på orten. Öka förståelsen för varandras verksamheter, hitta nya samarbeten som stärker och utvecklar verksamheterna och platsen. 
Undersöka vilken kommersiell service som boende på serviceorterna och framtida medborgare har behov av det vill säga innebörden av begreppet servicenoder bör konkretiseras utifrån den betydelse som service har för dagens och morgondagens innevånare och aktörer inom och utanför kommunen
Underlag för revidering av befintlig serviceplan under 2022/23 utifrån projektets erfarenheter och 
kunskaper - ny färdplan som ökar kommunens förmåga att stötta lokal serviceutveckling, som blir väl förankrad i kommunens alla verksamheter.
Den förändring vi vill se är att vi tillsammans och i dialog med servicenoderna skapar ny färdplan för lokal serviceutveckling.

Du kommer att delta på de gemensamma träffar som Tillväxtverket kallar till, för erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling

Kvalifikationer

Erfarenhet av arbete i projekt.

· God kunskap inom administration och budget.

· Kunskaper inom Microsoft Office är ett krav.

· Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

· Körkort B är ett kravVillkorAnställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2023-08-31
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2022-09-01
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Norsjö
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/66
Kontakt
  • Beatriz Axelsson, 0918-14167
  • Elin Andersson, 0918-14157
Facklig företrädare
  • Ingrid Ejderud Nygren, 0918-14142
Publicerat 2022-07-18
Sista ansökningsdag 2022-08-17

Tillbaka till lediga jobb