Norsjö kommun

Norsjö kommun

Norsjöbygden är en plats som andas framåtanda, drivkraft och utveckling mitt i Västerbottens inland, med närhet till både kust och fjäll.

Här bor du familjevänligt, bra och billigt, har tillgång till en rik fritid och bra skolor. Föreningslivet bjuder på ett brett utbud av aktiviteter och här möter du mängder av engagerade eldsjälar. Att bo och verka i Norsjöbygden ger dig möjligheten att ha ett utvecklande arbete samtidigt som du har tid och resurser över till familj, vänner och intressen. Vi brukar skryta om att här har vi världens bästa vardag!

Kommunens arbete genomsyras av kommunens värdegrund där positivitet, professionalitet, engagemang och respektfullhet är ledorden.

Beskrivning

Läs mer om hur det är att arbeta, leva och bo i Norsjöbygden via denna länk: https://www.sebroschyr.se/norsjobygden

Tjänsten är direkt underställd kommunchef och ingår i ledningsgruppen för kommunen där fokus ligger i att ta ett helhetsansvar för kommunens utveckling. Det goda samarbetet på kommunledningsnivå präglas av öppen dialog mellan kommunens verksamhet. 

I rollen som IT-chef ingår ansvar för att förnya, leda, utveckla och effektivisera IT-verksamheten och dess processer i enlighet med verksamheternas behov och arbetet med digitalisering. Detta innebär ett brett arbete med såväl IT-verksamhetens driftprocesser som utvecklingsprocesser kopplade till arbetet mellan IT-drift och verksamheterna. Strategiarbete inom kommunens IT-frågor inklusive extern IT och bredbandsstrategi ingår också i uppdraget.

Tjänsten innebär också övergripande ansvar för kommunens stadsnät och dess utveckling. Du ansvarar för upprättande av avtal och villkor för såväl svartfiberhyra samt för kapacitetsförbindelser. Du leder investeringsprojekt och upprättar planer för löpande reinvesteringar och driftåtgärder. 

Arbetet innebär även omvärldsbevakning samt delaktighet i olika former av samverkan och nätverk med andra kommuner och verksamheter. 

IT-chefen har övergripande ekonomi-, verksamhets- och personalansvar för såväl internt IT samt för stadsnätet. Du kommer också att agera beställare/projektledare där det ingår att medverka till att ta fram underlag och genomföra upphandlingar inom området IT. Andra administrativa uppgifter som hantering av budget och ekonomi förekommer.

För att möta verksamheternas framtida behov och krav ser vi det som avgörande att utveckla IT-avdelningens arbetssätt. IT-chefen är även informationssäkerhetsansvarig. 

Din direkt underställda personal innefattar för närvarande en driftsansvarig, en IT-tekniker, en supporttekniker samt en bredbandssamordnare.

Kvalifikationer

Högskoleutbildning inom IT eller annan examen som bedöms likvärdig eller relevant. Du har flerårig erfarenhet inom IT-området och har gärna några års erfarenhet av chefs- och ledarskapsuppdrag. Det är meriterande om du har erfarenheter av politiskt styrda organisationer.

Erfarenhet av arbete med att utveckla processer, arbetssätt, organisation, systemförvaltning, IT-arkitektur och erfarenhet av att upphandla, leda och styra leverantörer genom kravställning, uppföljning och utvärdering samt ett brett teknikkunnande är meriterande.  

Erfarenhet av arbete med stadsnätsfrågor såsom avtal, prissättning osv. är meriterande.

Egenskaper

Vi kommer att lägga stor vikt på dina ledaregenskaper. Du är engagerad i relationen till dina medarbetare och övriga anställda i kommunen. Du är både strategisk och inlyssnande och har förmåga att förstå behov samt kan omsätta dem till handling för att uppnå bästa lösningar. Du är tydlig i din kommunikation och du har ett prestigelöst förhållningssätt.  

Förutom att du är strukturerad och inlyssnande kan du även konkret själv eller tillsammans med andra verkställa det som beslutats. Du har lätt för att knyta kontakter, samarbeta och driva processer tillsammans med andra. Du är duktig på att uttrycka dig såväl skriftligt som muntligt och har en pedagogisk förmåga. Våra kontakter internt och externt bygger på samarbete och goda relationer, vi kommer därför att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Vi ser med fördel att du i din ansökan formulerar varför du söker tjänsten.

Villkor

Löneanspråk: Ange löneanspråk i ansökan.

Utvärdering: Sök snarast då vi arbetar med löpande urval, tillsättning kan ske kort efter att ansökningstiden gått ut.

Vi kommer att tillämpa provanställning.  

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras innan anställning. 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående eller efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Norsjö
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2021/50
Kontakt
  • Eleonore Hedman, 0918-140 00 vx.
Facklig företrädare
  • Beatrice Bergqvist, Vision, 0918-140 00 vx.
  • Peder Gustavsson, kommunal, 0918-140 00 vx.
Publicerat 2021-06-16
Sista ansökningsdag 2021-08-04

Tilbake til ledige stillinger