Kommunal utveckling, teknik

Norsjö kommun

Norsjöbygden är en plats som andas framåtanda, drivkraft och utveckling mitt i Västerbottens inland, med närhet till både kust och fjäll.

Här bor du familjevänligt, bra och billigt, har tillgång till en rik fritid och bra skolor. Föreningslivet bjuder på ett brett utbud av aktiviteter och här möter du mängder av engagerade eldsjälar. Att bo och verka i Norsjöbygden ger dig möjligheten att ha ett utvecklande arbete samtidigt som du har tid och resurser över till familj, vänner och intressen. Vår vision är att tillsammans skapa världens bästa vardag. 

Kommunens arbete genomsyras av kommunens värdegrund där positivitet, professionalitet, engagemang och respektfullhet är ledorden.

Beskrivning

Norsjö planerar att bli den första kommunen med färre än 4000 invånare att bygga en helt ny sim- och sporthall. Vi planerar också för en helt ny förskola och ytterligare spännande projekt. Vill du vara den som håller ihop och leder oss framåt? 

Din närmsta chef blir verksamhetschefen för Kommunal Utveckling. Du kommer att ha nära samarbete med kollegor i hela kommunens förvaltning beroende på projekt. 

Arbetsuppgifter

Som projektledare samordnar du arbete mellan olika roller i projekten och är ansvarig för en fungerande kommunikation mellan internt och externt. I stora projekt kan finnas en externt upphandlad projektledare till hjälp med att leda konsulter och entreprenörer då blir du dennes huvudsaklige medspelare och i team ansvar ni för projektets genomförande mot antagna mål och budget och axlar kommunens ansvar och uppgifter som byggherre och beställare för projektet.  

Du leder det interna arbetet i projektet, inhämtar synpunkter och input från referensgrupp och håller i återrapportering till styrgrupp. Du bistår också den övriga organisationen med din kompetens inom projektledning och i mån av tid tar du dig an planering och genomförande av andra investeringsprojekt inom förvaltningen. 

Du genomför självständigt dina uppdrag från början till slut och har ansvar för tid, ekonomi, omfattning samt kvalité. I rollen gör du ekonomiska, tekniska och sociala avvägningar avseende utförande utifrån bästa användandet av skattemedel. Som projektledare hos oss är du representant och kravställare gentemot kollegor, interna verksamheter, allmänhet och samarbetspartners.

Kvalifikationer

Vi söker en skicklig projektledare med dokumenterat god IT-vana samt B-körkort. Till denna tjänst lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas som projektledare hos oss är du administrativ, kommunikativ, strukturerad och driven. Du inger förtroende och har god förmåga att skapa nätverk, är van att leda möten och har ett helhetstänk. Har du god kännedom om att arbeta i kommunal förvaltning eller är väl bekant med just vår kommun på annat sätt så är det ett plus.  

Vi är inte vana vid att arbeta på engelska idag, men vi är öppna för att förbättra oss om det behövs. I så fall kräver vi att din engelska är mycket god.

Eftersom projektledare hos oss  även fungerar som administratörer och/eller controllers i projekten tror vi att den som söker till oss förutom att vara en erfaren och duktig projektledare eller processledare kan ha bakgrund och kompetens inom något av följande: 

  • Bygg- och anläggning; teknisk examen byggnadsingenjör eller motsvarande alternativ längre arbetslivserfarenhet inom byggbransch eller samhällsbyggnadssektor. 
  • Avtal och inköp; utbildning och erfarenhet inom entreprenadjuridik, inköp, förhandling eller lagen om offentlig upphandling. 
  • Ekonomi och uppföljning; ekonomisk examen eller erfarenhet tex redovisningsekonom, controller eller motsvarande. 
  • Administration; längre erfarenhet av dokumenthantering och projektadministration, arbete i projektstöd tex. Microsoft Project eller motsvarande. Även tidigare erfarenheter av att arbeta  i politiskt styrd organisation kan vara meriterande. 

Villkor

Vi erbjuder alltid heltid vid tillsvidareanställning men beroende på dina förutsättningar kan villkoren anpassas så att de passar dig. Hos Norsjö kommun hittar du en anställning med olika möjliga framtida karriärvägar och en bredd av intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter. Vi har blivit rätt grymma på att arbeta på distans men under vissa perioder kommer projekten att kräva en hög grad av fysisk närvaro av dig.

Vårt arbete med urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% eller enligt överenskommelse.
Ort Norsjö
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/49
Kontakt
  • Elin Andersson, verksamhetschef, 0918-14155
Facklig företrädare
  • Thomas Berglund, Vision, 0918-14118
Publicerat 2022-05-09
Sista ansökningsdag 2022-08-07

Tillbaka till lediga jobb