Omsorg, LSS-enheten

Personlig assistent är yrket för dig som vill göra skillnad på riktigt. Ett jobb som inte är som alla andra. 

Som personlig assistent är ditt jobb att göra livet enklare för andra. Och eftersom varje människa är unik ser behoven olika ut. En vanlig dag på jobbet kan därför inkludera både att göra lunch, städa, hjälpa med personlig hygien, åka skidor, köra skoter, fiska eller att dansa disco. Som personlig assistent är det bra om du är omtänksam, handlingskraftig, empatisk och har tålamod. Beroende på vem du ska jobba hos kan krav och önskemål se olika ut. 

Vid anställning av personlig assistent så är det kunden som har sista ordet bestämmer vem som ska få jobba hos dem. Det är viktigt att du och kunden trivs tillsammans.

Ditt nya jobb

Det här jobbet är att vara personlig assistent till en glad och viljestark 14-årig flicka. Du jobbar i flickans sommarbostad ute vid havet i Stackgrönnan där också föräldrar och lillebror finns. Du kommer att vara anställd av Norsjö kommun. 

Under sommaren skulle vi behöva stärka upp vårt team med två medarbetare. En person som vill arbeta ständig vaken natt v. 28-32 (ca 80-90%) samt en person som vill arbeta dag/kväll/ helg v. 26-32 (ca 75-85%). Goda möjligheter att arbeta extra till hösten finns, både i familjens sommarbostad och i hemmet i Norsjö kommun om så önskas. 

Du hjälper flickan med personlig hygien, medicin och sondmatning. Flickan behöver hjälp med att tömma urinblåsan via RIK. Du som söker behöver vara öppen för att lära dig detta. Flickan har epilepsi och ett något otydligt tal.  

Din kompetens

Utbildning/erfarenhet: Det är önskvärt att du som söker tjänsten har utbildning/erfarenhet av arbete med barn eller ungdomar. Det är meriterande om du har undersköterskeutbildning.  Det är en fördel om du har erfarenhet av att jobba inom vård, omsorg och/eller personlig assistans samt vet vad det innebär att arbeta i en familjs hem.

Personliga egenskaper: Du som söker ska ha ett stort engagemang och kunna ta egna initiativ, ha intresse att jobba med barn med funktionshinder och du är trygg och har en god samarbetsförmåga. Du är flexibel och lyhörd för andra människors behov. B-körkort är ett krav. Familjen har katt och hund varför du behöver tåla pälsdjur. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor

För att du ska kunna bli aktuell för anställning krävs att du kan visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Urval och intervjuer kan ske löpande. Tjänsten kan därför komma att tillsättas före sista ansökningsdag, så skicka in din ansökan redan idag!

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningen avslutas 2023-08-13
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-06-26 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad Enligt överenskommelse
Ort Björnholmen
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/57
Kontakt
  • Emma Långström, 070-5788251
Facklig företrädare
  • Kommunal , 010-4429681
Publicerat 2023-05-23
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Zurück zu Stellenangeboten