Omsorg, LSS-enheten

Personlig assistent är yrket för dig som vill göra skillnad på riktigt. Ett jobb som inte är som alla andra.

I det här jobbet får du jobba med en 11-årig solstråle. Tjänsten är ett vikariat under sommaren, ett vikariat där du jobbar 100% och dagtid. 

Som personlig assistent är ditt jobb att göra livet enklare för andra. Och eftersom varje människa är unik ser behoven olika ut. En vanlig dag på jobbet kan därför inkludera både att göra lunch, städa, hjälpa med personlig hygien, åka skidor, köra skoter, fiska eller att dansa disco. Som personlig assistent är det bra om du är omtänksam, handlingskraftig, empatisk och har tålamod. Beroende på vem du ska jobba hos kan krav och önskemål se olika ut. 

Vid anställning av personlig assistent så är det kunden som har sista ordet bestämmer vem som ska få jobba hos dem. Det är viktigt att du och kunden trivs tillsammans.

Ditt nya jobb

Ett arbete som är fyllt av värme och glädje, där du tillsammans med dina kollegor får jobba med att utveckla flickans förmågor. Leken är ett viktigt verktyg för att utvecklas, därför är det bra om du har barnasinnet kvar. Flickans stora intressen är dans och musik, vatten – både att leka med och att bada, bollar, kasta stenar, studsmatta, spela spel m.m.

I arbetet jobbar du med att utveckla det sociala samspelet, utveckla språket och utveckla leken. Att ge flickan förutsättningar för livet. Flickan behöver stöd och aktiv tillsyn. Flickan är en glädjespridare med mycket vilja. Flickan har begränsningar i kommunikation. Som assistent kommer du att vara till hjälp där funktionshindret är begränsande, vilket omfattar till exempel kommunikation, personlig omvårdnad, förflyttningar och olika aktiviteter. 

Din kompetens

Utbildning/erfarenhet:
Det är önskvärt att du som söker tjänsten har utbildning/erfarenhet av arbete med barn eller ungdomar. Det är en fördel om du har erfarenhet av att jobba inom vård, omsorg och/eller personlig assistans samt vet vad det innebär att arbeta i en familjs hem.

Personliga egenskaper:
Du som söker ska ha ett stort engagemang och kunna ta egna initiativ, ha intresse att jobba med barn med funktionshinder och du är trygg och har en god samarbetsförmåga. Du är flexibel och lyhörd för andra människors behov. Det finns en stor frihet under ansvar i arbetet, därför är det bra om du är påhittig och lekfull. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Bra att veta

För att du ska kunna bli aktuell för anställning krävs att du kan visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Urval och intervjuer kan ske löpande. Tjänsten kan därför komma att tillsättas före sista ansökningsdag, så skicka in din ansökan redan idag!

Anställningsform: vikariat under ordinarie personals semester och föräldraledighet,
fr.o.m. 2023-06-14 t.o.m. 2023-08-22

Anställningens omfattning: 100%, måndag-fredag, dagtid.

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-06-14
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norsjö
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/55
Kontakt
  • Emma Långström, 070-5788251
Facklig företrädare
  • Kommunal , 010-4429681
Publicerat 2023-05-10
Sista ansökningsdag 2023-05-28

Zurück zu Stellenangeboten