Utbildning, Skolledning, Elevhälsan

Norsjö kommun

Norsjöbygden är en plats som andas framåtanda, drivkraft och utveckling mitt i Västerbottens inland, med närhet till både kust och fjäll.

Här bor du familjevänligt, bra och billigt, har tillgång till en rik fritid och bra skolor. Föreningslivet bjuder på ett brett utbud av aktiviteter och här möter du mängder av engagerade eldsjälar. Att bo och verka i Norsjöbygden ger dig möjligheten att ha ett utvecklande arbete samtidigt som du har tid och resurser över till familj, vänner och intressen. Vi brukar skryta om att här har vi världens bästa vardag!

Kommunens arbete genomsyras av kommunens värdegrund där positivitet, professionalitet, engagemang och respektfullhet är ledorden.

Beskrivning

Verksamhetsområdet utbildning består av flera olika verksamhetsformer, förskola, pedagogisk omsorg, fritidshem, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, gymnasiesärskola, introduktionsprogram och vuxenutbildning. Ledningen för verksamhetsområdet består av verksamhetschef, rektorer. Här arbetar också strateg, utvecklingsledare och administratörer.

Vi söker dig som legitimerad logoped som vill ta chansen och jobba inom ett spännande område i skolan.

Arbetsuppgifter

I ditt arbete som logoped i elevhälsan ingår konsultationer och handledning till personal utifrån ärenden kring kommunikation, språk, tal och läs- och skrivsvårigheter. Du kommer även att arbeta med insatser riktat mot grundskola/anpassad grundskola på både individ-, grupp- och organisationsnivå. I tjänsten ingår också fortbildningsinsatser kring till exempel språkstörning och dyslexi. Du kommer även att delta i skolans utvecklingsarbeten. I uppdraget ingår även att göra läs- och skrivutredningar.

Vi jobbar med utgångspunkten att eleven alltid är i fokus och som logoped ingår du kommunens elevhälsa. I ditt uppdrag har du ett nära samarbete med andra professioner som exempelvis rektorer, pedagoger, specialpedagoger/speciallärare, skolsköterskor och skolkurator.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad logoped. Du har förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift och har grundläggande IT-kunskaper.

Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenheter av arbete i skolan eller arbete med barn och unga. Det är viktigt för oss är att du har motivation och engagemang i ditt arbete. För att lyckas i uppdraget är viktigt att du har en god social kompetens och ett gott bemötande, mot såväl barn, elever och vårdnadshavare som medarbetare. För att kunna hjälpa eleverna på bästa sätt att nå målen i skolan behöver du ha god samarbetsförmåga samt vilja och intresse av att vara en del i ett team och samverka med andra professioner i elevhälsan.

Villkor

Omfattning/varaktighet: 100% tillsvidare utifrån erforderliga beslut, med start den 15/8 2023.

Tjänsten är en ferietjänst.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-15
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norsjö
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/53
Kontakt
  • Anette Lidén, 0918-14193
Facklig företrädare
  • Sara Eriksson, Vårdförbundet, 0918-14000växel
Publicerat 2023-04-27
Sista ansökningsdag 2023-06-16

Zurück zu Stellenangeboten