Omsorg

Vill du vara med och bidra till att människor får en bättre vardag? Vill du känna stolthet över att kunna hjälpa människor i olika skeden av livet? Vill du ha ett meningsfullt arbete som värdesätter ditt engagemang och även erbjuder dig spännande utmaningar och möjligheter till utveckling?

Då kommer du att trivas med att arbeta hos oss i Norsjö kommun. Vårt uppdrag handlar om att göra skillnad. Kom och skapa framtiden tillsammans med oss.

Just nu söker vi en ny verksamhetschef inom verksamhetsområdet omsorg. 

DIN NYA ARBETSPLATS

Verksamhetsområdet omsorg är ett omfattande område inom Norsjö kommun med omkring 160 medarbetare och med en årlig omsättning på drygt 126 miljoner kronor. Verksamheten omfattar äldreomsorg, hemtjänst, funktionsnedsättningsomsorg, individ- och familjeomsorg, medicinsk enhet samt flykting och integration

Du ingår i kommunens ledningsgrupp där fokus ligger på att ta ett helhetsansvar för kommunens utveckling på kort och lång sikt. Det goda samarbetet på kommunledingsnivå präglas av öppen dialog mellan kommunens olika verksamheter.

DITT UPPDRAG

Din huvudsakliga uppgift blir att leda utvecklingen av vår omsorgsverksamhet där brukarnas behov står i centrum samtidigt som de ekonomiska ramarna för verksamheten ska hållas. Du är ytterst ansvarig för hela verksamhetsområdet som du leder via enhetscheferna (för närvarande sju chefer) samt med visst administrativt stöd. Uppdraget som verksamhetschef kräver ett nära samarbete med såväl politik som kommunledning samt en öppen och tydlig samverkansdialog med de fackliga organisationerna i enlighet med vårt samverkansavtal. Som högsta chef för sektorn blir du en viktig ambassadör för verksamheten såväl inåt i organisationen som utåt mot brukare och medborgare.

Du har det yttersta budget- och arbetsmiljöansvaret för verksamhetsområdet. Du ansvarar verksamheten följer den lagstiftning som styr verksamheterna samt för att brukare och innevånare får bästa möjliga kvalité på insatser och service. Du rapporterar löpande till ansvariga politiker och tar tillsammans med dina medarbetare fram beslutsstöd av god kvalitet samt ansvarar för att omsätta politiska mål och beslut till praktisk handling. Du verkar för att skapa attraktiva arbetsplatser där medarbetare känner sig sedda och bekräftade samt där det råder tillit till varandra och till övriga kommunala verksamheter. 

DIN KOMPETENS

För att trivas på denna tjänst är det är viktigt att du har goda ledarskapsförmågor och arbetar bra med andra människor. Du är utåtriktad och är bra på att skapa kontakt med människor. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och du tycker att det är viktigt att lyssna in motparten. 

Du tycker om att styras av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande och du lägger stor vikt vid att mål och kvalitet uppnås. Du har också erfarenhet av att omsätta nya idéer och angreppssätt i praktiken.

Som verksamhetschef ska du kunna se helheter och ta hänsyn till det större perspektivet och ska agera utifrån verksamhetens bästa i agerande och  beslut. Det kommer att kräva både mod och uthållighet.

Vi ser det som självklart att du ska planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. 

KRAV

För denna tjänst behöver du, för uppdraget, relevant akademisk utbildning. Det är viktigt att du har arbetslivserfarenhet inom socialtjänst, vård eller omsorgsyrken, erfarenhet av chefs- och ledarskapsuppdrag under minst tre år, erfarenhet av att leda mål, budget- och förändringsarbete samt har goda kunskaper och praktisk erfarenhet inom ramen för lagstiftningarna HSL, SOL och LSS.

För denna tjänst är det också viktigt att du behärskar svenska flytande i tal och skrift. 

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete på ledande nivå i en politiskt styrd verksamhet, erfarenhet av tillitsbaserad styrning och ledning samt om du har goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift.

BRA ATT VETA

Urval och intervjuer sker löpande, välkommen med din ansökan redan idag. 

Provanställning kan komma att tillämpas. 

Norsjö kommun utgår från din kompetens under rekryteringen och mångfald en självklarhet för oss. Vi hoppas därför att du, oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, trosuppfattning, funktionshinder, sexuell läggning eller ålder känner dig välkommen att lämna in din ansökan. Vi har tron om att personal med olika bakgrund och kompetenser skapar en ökad kreativitet och kvalitet i organisationen.

HÄR FÅR DU VÄRLDENS BÄSTA VARDAG

Vår kommun är lugn, trygg och trivsam – kanske främst förknippad med natursköna vidder, storslagna norrsken och idrottsliga framgångar. Men Norsjöbygden innefattar mer än så. Här är det enkelt att vistas och verka. Med naturen runt ena hörnet och arbetet runt nästa är det enkelt att kombinera nöje med nytta.

Med endast en timmes bilfärd till de två närmsta flygplatserna och en knapp halvtimmes bilfärd till bygdens tågstation är vår lilla ort lätt att nå. Men kanske är det enkelheten i själva bygden som utgör det mest unika. I centralorten finns skola, bibliotek, fritidsgård, sporthall, simhall, beachvollybollplan, ishall, fotbollshall, tennisplan, discgolf, fotbollsplan, bordtennishall, boule, skyttehall, multisportarena, skatepark, utegym, bowling, miniracing, pulkbacke, naturreservat, lekparker och elljusspår, allt på ett och samma område. Enkelt, vardagslyx och en del av det som utgör världens bästa vardag!

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-14
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norsjö
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/28
Kontakt
  • Eleonore Hedman, 0918-14118
Facklig företrädare
  • Emma Långström, Vision, 0918-14102
  • Peder Gustavsson, Kommunal, 010-4429681
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-04-23

Zurück zu Stellenangeboten